Proud Ubuntu User #3273

Visit the ubuntu counter project and register as a happy ubuntu user and show your support for your favorite distro.

The Ubuntu Counter Project - user number # 3273

I. #3273

Advertisements

14 thoughts on “Proud Ubuntu User #3273

 1. Λέω να δοκιμάσω το (x)ubuntu σε ένα παλιό μηχάνημα που έχω. Αν όλα πάνε καλά, λέω να βάλω (κ)ubuntu στον κανονικό υπολογιστή (dual bot). Θα ήθελa βοήθεια με την όλη διαδικασία και κυρίως με τη ρύθμιση του μόντεμ! Αν δεν μπορείς, υπάρχεικανένας άλλος στην Πάτρα;
  Ευχαριστώ προκαταβολικά!
  Εννοείται ότι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, θα είνα διαθέσιμα όλα τα απαραίτητα….(καφέδες, κρασιά, κλπ) 😉

 2. πάντοτε υπάρχει βοήθεια. Ωστόσο, ίσως έχεις δυσκολία στο modem. Μιλάμε για απλή τηλεφωνική σύνδεση, για ISDN ή ADSL? Από τα παραπάνω, το ADSL είναι το ευκολότερο.

  Ι.

 3. Το παλιό, καλό pstn, για την ώρα τουλάχιστον. Πάντως, “κατέβασα” το kubuntu και το “έτρεξα” σαν live cd στο μηχάνημα, αλλά ήτανε πολύ-πολύ αργό…
  Κάτι που είχα εγκαταστήσει παλιά, αλλά είχα κολλήσει στη ρύθμιση του modem, ήταν το suse 8.0. 3 χρόνια πρίν; δεν θυμάμαι… Το είχα αγοράσει από Παπασωτηρίου και το έχω ακόμα…. Θυμάμαι ότι “έτρεχε” καλά + ότι αναγνώριζε αρχεία του Win. Βέβαια γράφει στο κουτί ότι ΔΕΝ είναι συμβατό (δεν κάνει partitions) σε σύστhμα με win XP, αλλά το παλιό τρέχει με win2000. Αν νομίζεις ότι μπορεί να γίνει τίποτα, πές μου. Ευχαριστώ.

  Άλλο θέμα- προσπάθησα να στείλω μέιλ στο ikd69 (το link στο προφίλ σου, αλλά δεν δουλεύει – τουλάχιστον σε Opera, για να στείλω meil εκεί, και γι’αυτό πόσταρα…)

 4. Δεν ξέρω γιατί δεν δουλεύει η αποστολή email. Λογικά θα έπρεπε, αλλά ποτέ δεν ξέρεις με τους υπολογιστές.

  Το πρόβλημα με τα XP (και με τα επόμενα Vista) είναι το NTFS, το σύστημα αρχείων των Win. Αν και υπάρχει πολύ καλή υποστήριξη για NTFS, η αντίστοιχη υποστήριξη για FAT32 είναι καλύτερη. Αν το μηχάνημά σου είναι αργό, τότε ίσως είναι καλύτερο να τρέξεις xubuntu, δηλαδή ubuntu με το xfce αντί για gnome ή kde. Το έτρεχα σε ένα Pentium III στα 800 και ήταν πολύ άνετο.

  Ι.

 5. Κι εγώ αυτό σκεφτόμουνα, xubuntu. Μιλαμε για celeron στα 466 !!! 5G σκληρό…… Λυπάμαι να τον πετάξω αφού αναπνέει ακόμα και σκεφτόμουν να δοκιμάσω το linux εκεί. Το Suse 8.0 έτρεχε στο μηχάνημα καλά, και είχε γραφικό περιβάλλον. Τα win 2000 τα είχα βάλει με NTFS. To xfce του xubuntu είναι κονσόλα εντολών; Καθόλου γραφικό περιβάλλον; Ούτε λίγο;;;

 6. to xfce einai ena allo window manager. Polu elafru kai polu euelikto kathws prosferei para polla xwris na xreiazesai na katafugeis se baria susthmata.

  Mia kai blepw oti exeis mhxanhma arketa palio kai mikro apo pleuras diskou, posh RAM exei panw tou? Nomizw pws ligotero apo 128 MB kai tha exeis problhma.

  I.

 7. Αχά! Είχα κάνει και μία αναβάθμιση στη ram (έβαλα επιπλέον- πολύ επιπλέον!!) και τώρα είνα κάπου στα 512Μ? Πρέπει να έβαλα 4Χ128, πάντως σίγουρα πάνω από 256. Θα πάω σπίτι και θα σου πώ ακριβώς…..

 8. Κάτι παραπάνω από τίποτα 😀 Είναι, νομίζω, υπερ-αρκετή η μνήμη αυτή για το μηχάνημα που θέλεις να στήσεις.

  Ι.

 9. Άρα, μέχρι εδώ, όλα καλά. Άλλη μία ερώτηση- πως θα συνδέεται στο internet το μηχάνημα; Μόντεμ; Έχω το US Robotics το οποίο είναι winmodem. Κι έχω ακούσει ότι αν είνα το modem win….. Επίσης, όταν πολύ παλιά εγκαταστάθηκε το suse 8.0, δεν μπόρεσα να ρυθμίσω τίποτα στο modem. Για την ακρίβεια, συμπλήρωσα στον wizard ότι ήξερα, αλλά υπήρχαν και ρυθμίσεις για πράγματα που ούτε καν ακουστά δεν είχα ….

 10. Αχ αυτά τα winmodems. Βασικά είναι … για το κάλαθο των αχρήστων, αλλά τι να κάνουμε αφού υπάρχουν. Όμως και εδώ υπάρχει λύση, λέγεται scanmodem και θα το βρεις στο http://linmodems.technion.ac.il/

  Ειναι ένα σκριπτάκι που θα σου δώσει τα πάντα από πληροφορίες για το winmodem του PC. Μια άλλη σελίδα, πολύ χρήσιμη, είναι και αυτή εδώ:
  http://www.linmodems.org/

  I.

 11. οκ, ευχαριστώ! Κατέβασα το σκριπτάκι (μικρό πράγραμμα δεν είναι;)Θα τα μελετήσω προσεκτικά και θα δούμε. Άλλη ερώτηση- που μπορώ να βρώ το (x)ubuntu? Να το κατεβάσω (600 τόσα ΜΒ) με pstn δε λέει… Υπάρχει άλλος τρόπος; Άλλη μία- θεωρώ ότι χρησιμοποιώντας linux ΔΕΝ θα μπορώ να συνδεθώ on line με δημόσιο (taxis κλπ) ή τράπεζες (on line πληρωμές), διότι αυτοί οι φορείς είναι στημένοι με win και ie. Απ’ότι φαίνεται δεν υποστηρίζουν άλλα πρότυπα… Σωστά κατάλαβα; Ευχαριστώ….

 12. μπορώ να στο κατεβάσω εγώ (στείλε μου το email σου γιατί δε φαίνεται). Το πρόβλημα με τις δημόσιες υπηρεσίες είναι διαφορετικό. Μπορείς να δοκιμάσεις και να δεις αν λειτουργεί η σύνδεση. Πάντως οι πιο πολλές δέχονται το firefox.

  I.

 13. Μου φαίνεται τη γλίτωσα. Είχα κατεβάσει-μετά κοπων και βασάνων-το kubuntu (πήρε μέρες…). Στο site του ubuntu, αναφέρει πως να εγκαταστήσεις το xubuntu, αν έχεις k ή ebuntu. Θα το μελετήσω κι αυτό, πάντως σε ευχαριστώ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s